Després d’haver fet la segona sortida al pati de l’escola un dels nens proposa endur-se’n uns quants i cuidar-los a la classe donat que ja sabem com representar el seu medi natural en un terrari.
A partir de l’aportació del nen, la mestra els pregunta com es sentirien si els traiessin de casa seva, si estiguessin lluny dels seus pares, si trobarien un casa igual a la que estan ara i si s'hi sentirien igual de bé.
La mestra i els alumnes acorden que realitzaran una tasca d’observació dels capgrossos en el seu medi natural, fet que ens fa relacionar-ho amb el document de “Comprendre la vida” de l’Iñaki Villanueva. En aquest document veiem com el mestre, de manera indirecta, fomenta que els nens realitzin exercicis empàtics amb els animals descoberts. En el document citat, Iñaki Villanueva, convida als nens a reflexionar sobre si el cuc que han trobat a l’hora del pati estarà millor en el seu medi natural o en el què crearem nosaltres. Els alumnes de l’autor del text decideixen endur-se’n uns quants cucs i deixar-ne uns altres, perquè al ser animals terrestres poden marxar més fàcilment que els capgrossos.
L’objectiu de la mestra en realitzar aquesta orientació és que els nens prenguin consciència de què modificar el medi natural del éssers vius por comportar conseqüències, com ara alteracions en el medi o riscos en la vida dels éssers vius que traiem. Per aquest motiu nosaltres els deixarem a l'estany de l'escola i els visitarem periòdicament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada