dissabte, 17 de novembre del 2012

Metamorfosi

La següent entrada del bloc té una estreta relació amb l’anterior i la pregunta que ens formulaven els alumnes; “els alumnes es van preguntar que si els cucs de seda feien crisàlides per convertir-se en papallones, d'on sortien els capgrossos?” 


Amb aquesta pregunta vam donar inici a la classe de medi. Els alumnes van cercar informació a casa per tal de tractar-ho a classe, a més de tot allò tractat durant a sessió anterior. La mestra va coordinar els diferents torns de paraules i anotava a la pissarra totes aquelles paraules i definicions que els alumnes havien trobat. Durant aquests torns de paraules van sortir conceptes com:


· “Reproducció de la granota té diferents parts”

· “Els “fills” són els capgrossos”

· “La part principal s’anomena metamorfosis”

· “Les granotes quan són petites són capgrossos”

Amb aquestes i moltes més frases, la mestra subratllarà les paraules: reproducció, capgrossos, metamorfosis i granota. Ho farà per explicar d’una manera explícita què és la metamorfosis. Però, la mestra es troba amb que diferents alumnes, al cercar informació, ja tenen una idea del terme metamorfosis. Per tant, els propis alumnes seran els encarregats d’intentar definir aquest concepte.

Dos dels alumnes s’atreveixen a explicar què és la metamorfosis. El primer diu: “ la metamorfosi és un procés on els capgrossos passen a ser granotes”, amb aquesta afirmació es forma un rebombori a la classe i tots comencen a fer preguntes. Un cop la mestra tornar a imposar silenci amb una frase per crear més expectativa: “sabeu que les granotes són la evolució dels capgrossos?”, molts alumnes es queden bocabadats, però l’altre alumnes respon: “durant la primavera cada femella pon molts ous i, com ha dit la mestra, durant quatre mesos fan la metamorfosi i evolucionen a granota. “Per acabar la classe, la mestra fa una pregunta introductòria per a que els alumnes es vagin informant. Com hem comprovat els capgrossos necessiten aliments per poder sobreviure, per aquesta raó els capgrossos poden ser aliments d'un altre animal?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada